Aquo-kit bijna klaar voor IM Metingen

24 november 2017 We zijn de Aquo-kit aan het verbouwen. Waarom? Om het geschikt te maken voor IM Metingen.

Het Informatiemodel Metingen (IM Metingen) is namelijk het nieuwe model binnen Aquo voor het uitwisselen van water gerelateerde meetgegevens. De komst van IM Metingen betekent het einde van het model UM Aquo Metingen. Per 1 januari 2018 stopt het Informatiehuis Water met het beheer van UM Aquo. 

Het nieuwe model heeft consequenties voor onze systemen, zo ook voor de Aquo-kit. De huidige versie van Aquo-kit (versie 3.1) kan niet met IM Metingen bestanden omgaan. Het importeren van meetpunten of meetwaarden in Aquo-kit gebeurt nu nog met UM Aquo of IMWA bestanden. Daarom zijn we bezig de Aquo-kit te verbouwen, zodat het vanaf begin 2018 IM Metingen bestanden (CSV en XML) kan verwerken.

De bouw van versie 3.2. bevindt zich in de afrondende fase en nu is het tijd voor de generale repetitie. Deze generale repetitie voeren we samen met de gebruikers van de Aquo-kit uit. We hebben hen namelijk gevraagd om het importeren van IM Metingen bestanden te testen in een speciale testomgeving van de Aquo-kit. Een groot aantal gebruikers werkt hieraan mee, waarvoor onze hartelijke dank! De bevindingen van de testgebruikers nemen we zoveel als mogelijk mee in de definitieve versie 3.2, zodat we vanaf januari 2018 hopelijk probleemloos IM Metingen bestanden kunnen importeren in de Aquo-kit. 

Meer informatie over de Aquo-kit kunt u vinden op onze website.


Alle artikelen op deze site over

Aquo