Nieuws

Resultaten 1 - 10 van 21

Aquo in Werkplaats Waterdata Management

gepubliceerd op: 11-10-2017

 | 

Nieuws

Wateropleidingen komt met een nieuwe cursus: 'Werkplaats Waterdata Management'. De ‘data-cyclus’ staat hierin centraal en illustreert de samenhang tussen alle data-processen. Een boeiende cursus om data management echt te leren begrijpen. Vanuit het Informatiehuis Water verzorgen wij een cursusdag over standaardisatie, en dus over Aquo.

Het schoonste water van Nederland

gepubliceerd op: 31-08-2017

 | 

Nieuws

Nederland is een waterland, van grote rivieren en meren tot de kleinste stroompjes en vennetjes. Maar waar is het water het schoonst? En hoe meet je dat? Het tv-programma ‘De Kennis van Nu: Schoon water’ zoekt dit uit tijdens de aflevering op 14 september 2017.

Tijdelijke database grondwaterkwaliteit krijgt vorm

gepubliceerd op: 29-08-2017

 | 

Nieuws

De afgelopen periode hebben we hard gewerkt aan de ontwikkeling van de tijdelijke database grondwaterkwaliteit. De ‘constructie’ staat inmiddels. We zijn nu zover dat we gaan testen.

IHW in tweede helft 2017

gepubliceerd op: 23-08-2017

 | 

Nieuws

Nog even en de zomer is weer voorbij. Natuurlijk jammer aan één kant, maar ook een mooi moment om weer met frisse energie aan de slag te gaan. Wat ook mooi is, is dat ons team binnenkort versterkt wordt met een aantal nieuwe collega's. We gaan dus vol goede moed de tweede helft van 2017 in! Voor uw gemak hebben we alvast onze bijeenkomsten voor de komende...

Nieuw boekje met begrippen over waterveiligheid

gepubliceerd op: 15-08-2017

 | 

Nieuws

Eind juni heeft STOWA een nieuw boekje gepubliceerd over begrippen in de wereld van waterveiligheid.

Programma IHW-netwerkdag bekend!

gepubliceerd op: 17-07-2017

 | 

Nieuws

Het programma van de IHW-netwerkdag 2017 is bekend en staat online. We zijn trots op het programma dat wij u dit jaar kunnen bieden: van inspirerende key-note presentaties tot uitdagende workshops.

Stichting RIONED treedt toe tot CCvD-D

gepubliceerd op: 26-06-2017

 | 

Nieuws

Op 23 juni 2017 is de stichting RIONED toegetreden tot het CCvD-D (Centraal College van Deskundigen-Datastandaarden).

Het Waterveiligheidsportaal werkt echt!

gepubliceerd op: 20-06-2017

 | 

Nieuws

Begin juni heeft het Waterveiligheidsportaal (WVP) zijn echte vuurdoop gehad. Waterschap Vallei en Veluwe heeft als eerste keringbeheerder een dijk beoordeeld in het WVP. Een prachtige mijlpaal!

Provincies voeren chemietoets grondwater uit

gepubliceerd op: 15-06-2017

 | 

Nieuws

De provincies hebben dit jaar een tussentijdse toestandsbepaling grondwaterchemie voor de Kaderrichtlijn Water (KRW) op de agenda staan. Hiervoor heeft het Informatiehuis Water (IHW) op 8 juni een KRW-werksessie georganiseerd.

Met elkaar houden we de Aquo-standaard levend

gepubliceerd op: 07-06-2017

 | 

Nieuws

De Aquo-standaard is de uniforme taal voor het uitwisselen van gegevens binnen de watersector. Net als elke andere taal is ook de Aquo-standaard een levend geheel, dat onderhouden dient te worden. Dit kunnen we alleen met elkaar doen. Een ieder kan een wijziging op de Aquo-standaard indienen, maar daarmee zijn we er nog niet.